مشاوره کودک خجالتی در مشهد | بهترین مرکز درمان کودک خجالتی
مشاوره خجالتی بودن کودکان در مشهد ، یکی از مشکلات بسیار بزرگی است که اکثر والدین با آن مواجه هستند و تلاش می کنند تا بتوانند این خصلت را به طور کامل در کودکان از بین ببرند. کودکان خجالتی، افرادی هستند که نمی توانند به خوبی با دیگران ( هر فرد بجز والدین) ارتباط برقرار کنند. چنین خصلتی تا حدودی برای کودکان مفید است اما اگر مقدار آن بیش از حد مجاز افزایش یابد ممکن است آن ها در آینده ای نزدیک، دچار آسیب های اجتماعی شدیدی بشوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با نقش مشاوره کودک خجالتی در مشهد برای از بین بردن خصلت خجالت بیش از اندازه کودکان بیشتر آشنا شوید.
ریشه احساس خجالت زیاد در کودک
پیش از آن که به خصوصیات و نحوه از بین بردن احساس خجالت زیاد کودکان با کمک مشاوره کودک خجالتی در مشهد بپردازیم، بهتر است ریشه این موضوع را در یابیم. بسیاری از والدین تلاش می کنند تا به دلیل مشکلات اجتماعی فراوان، کودک خود را از برقراری ارتباط با دیگران منع کنند و جای دوستان او را با اسباب بازی پر نمایند. این امر موجب می شود تا افراد در دوران کودکی نتوانند به خوبی با دیگران برقرار کنند و نحوه زندگی در جامعه را بیاموزند. لازم به ذکر است که جامعه مدرن امروزی، پذیرا افراد خجالتی نمی باشد. به همین دلیل، می بایست دست از عقاید نادرست بردارید و به دنبال راهی برای تبدیل کودک خجالتی در مشهد خود به فردی اجتماعی باشید.
خصوصیات کودک خجالتی در مشهد
برای آن که بتوانید مشکلات کودک خجالتی خود را به بهترین شکل برطرف سازید، می بایست خصوصیات آن ها را به خوبی بدانید. در نظر داشته باشید که اگر نتوانید خصوصیات کودک خجالتی خود را درک کنید، به هیچ عنوان نمی توانید او را درمان نمایید. به همین دلیل برای درک خصوصیات کودک خجالتی خود، پیشنهاد می شود از مراکز مشاوره کودک خجالتی کمک بگیرید تا متخصصان و روانشناسان شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنند.
بهترین روانشناس کودک در مشهد
-
گوشه گیری
از مهم ترین خصوصیات کودک خجالتی در مشهد، می توان به گوشه گیری اشاره نمود. بسیاری از والدین از این که کودک خود در محیطی آرام نشسته و درحال بازی کردن است و تمایلی برای برقراری ارتباط با دیگران را ندارد خوشحال هستند و فکر می کنند که صاحب یک فرزند آرام و بدون آزار می باشند. اما در نظر داشته باشید که تفاوت کودک آرام و خجالتی بسیار زیاد است. طبق نظر متخصصان مراکز مشاوره کودک خجالتی در مشهد ، فرزندانی که علاقه به گوشه گیری و عدم برقراری ارتباط با دیگران را ندارند، در دسته کودکان خجالتی قرار می گیرند و می بایست سریعا درمان شوند.
-
عدم تمایل برای برقراری با دیگران
همانطور که در قسمت های قبل ذکر شد، کودکان خجالتی تمایلی برای برقراری ارتباط با دیگران را ندارند. البته در نظر داشته باشید که این خصلت تا حدودی مفید است چرا که هر چقدر ارتباط فرزند شما با افراد غریبه کمتر باشد، امنیت او در برابر آسیب و مشکلات اجتماعی افزایش می یابد. اما اگر مشاهده کردید که فرزند شما حتی با دوستان هم سن خود نیز تمایلی به برقراری ارتباط ندارد، می بایست سریعا او را به مراکز مشاوره کودک خجالتی در مشهد ببرید تا متخصصان با روش هایی همچون گفتار درمانی، این مشکل را برطرف سازند.
-
اعتماد به نفس پایین
اعتماد به نفس پایین، یکی دیگر از مهم ترین خصوصیات کودک خجالتی به شمار می آید. البته فراموش نکنید که علت اصلی پایین بودن اعتماد به نفس کودکان، رفتار والدین است. هر چقدر که والدین رفتار صمیمانه تری با فرزند خود داشته باشند و او را پس از هر موفقیت تشویق کنند، اعتماد به نفس کودک بیشتر خواهد شد. به بیانی دیگر، هر چقدر اعتماد به نفس کمتر باشد کودک احساس خجالت بیشتری می کند و تمایل او برای برقراری ارتباط با دیگران کاهش می یابد. در چنین مواقعی برای افزایش اعتماد به نفس فرزند خود، می توانید در جلسات مشاوره کودک خجالتی شرکت کنید و نکات ضروری رفتار با کودک خجالتی را فرا بگیرید.
راهکارهای درمان کودک خجالتی در مشهد
برای آن که بتوانید فرزند خجالتی خود را به بهترین شکل ممکن درمان کنید، می بایست ابتدا خصوصیات کودکان کم رو و خجالتی را بدانید. لازم به ذکر است که در هیچ مکانی سعی نکنید فرزند خود را یک فرد کم رو و خجالتی جلوه دهید. فراموش نکنید که اگر کودک خجالتی شما درمان نشود، ممکن است در آینده مشکلات اجتماعی زیادی او را تهدید کنند. اگر احساس کردید که فرزند شما کم رو و خجالتی است، می بایست برای شرکت در جلسات مشاوره کودک خجالتی اقدام نمایید. (تربیت کودک از بدو تولد )
برقراری صحیح ارتباط با کودک
از مهم ترین راهکار های درمان کودک خجالتی در مشهد ، می توان به برقراری ارتباط صحیح با او اشاره نمود. رفتار والدین نقش بسزایی را در تربیت کودک در مشهد ایفا می کند؛ طبق گفته متخصصان، کودکان همانند یک آیینه عمل می کنند. به همین دلیل، برای آن که بتوانید کودک خجالتی خود را به بهترین شکل درمان کنید، می بایست ابتدا رفتار خود را اصلاح نمایید تا بتوانید با فرزند خود به بهترین شکل ممکن ارتباط برقرار کنید. برای تصحیح رفتار خود، می توانید از متخصصان و روانشناسان مراکز مشاوره کودک خجالتی نیز کمک بگیرید.
تقویت مهارت اجتماعی
تقویت مهارت اجتماعی در دوران کودکی، موجب می شود تا افراد بتوانند به خوبی در یک جامعه زندگی کنند و با تمامی افراد به بهترین شکل ارتباط برقرار نمایند. برای تقویت مهارت اجتماعی فرزند خود، می بایست به او نکاتی همچون برقراری ارتباط مودبانه و مهارت های اجتماعی را بیاموزید. این امر سبب می شود تا کودک شما دیگر در جمع خجالت نکشد و بتواند به راحتی خواسته های خود را مطرح کند. البته در نظر داشته باشید که در چنین مواقعی، باید محدودیت های اجتماعی را برای کودک خود شرح دهید.پیشنهاد می شود اگر در این زمینه تجربه و دانش کافی ندارید، حتما در جلسات مشاوره کودک خجالتی در مشهد شرکت نمایید.
حرف نزدن بجای فرزند
در برخی از مواقع، والدین در جمع های مختلف بجای فرزند خود صحبت می کنند. این امر موجب می شود تا فرزند شما نتواند قدرت تکلم خود را به خوبی افزایش دهد و صحبت کردن در جمع را بیاموزد. علاوه بر آن، حرف زدن بجای فرزند در جمع موجب خجالتی تر شدن او می گردد. به همین دلیل اگر در جمع و مهمانی شخصی از فرزند شما سوال پرسید، باید اجازه دهید تا او به تنهایی به سوال پرسیده شده پاسخ دهد. این امر سبب افزایش قدرت تکلم فرزند شما و کاهش حس خجالت زیاد او می گردد. البته اگر قدرت تکلم فرزند شما بسیار پایین است، نیازی نیست نگران باشید؛ شما می توانید با شرکت در جلسات مشاوره کودک خجالتی، در کمترین زمان ممکن قدرت تکلم فرزند خود را بالا ببرید. ( بهترین روانشناس در مشهد )
تقویت اعتماد به نفس فرزند
همانطور که در قسمت های قبل ذکر شد، اعتماد به نفس پایین می تواند موجب افزایش حس خجالت در تمامی کودکان گردد. والدینی که موفقیت های فرزند خود را نادید می گیرند و او را تشویق نمی کنند و به حرف و خواسته های کودک خود احترام نمی گذارند، باید انتظار خجالتی و گوشه گیر شدن فرزند خود را داشته باشند. از این رو، برای آن که بتوانید به فرزند دلبند خود روحیه ببخشید و او را از گوشه گیری و احساس خجالت زیاد دور کنید، می بایست به حرف و خواسته هایش احترام بگذارید تا بتوانید سطح اعتماد به نفس کودک خود را بالا ببرید. کتاب روانشناسی کودک برای معلمان
یافتن دوستان خوب برای فرزند
وجود دوستان خوب، می تواند گزینه ای عالی برای از بین بردن احساس خجالت زیاد کودک شما باشد. بسیاری از والدین تلاش می کنند تا بجای یافتن دوست خوب برای فرزند خود، وسایل بازی را برای او فراهم سازند. این امر موجب می شود تا کودک شما نکات برقراری ارتباط با دیگران را نیاموزد و در جمع ها گوشه گیر شود. البته برای یافتن دوستان خوب باید به نکاتی که در جلسات مشاوره کودک خجالتی در مشهد آموزش داده می شود توجه ویژه ای داشته باشید.
عدم سرزنش کودک
سرزنش کودک به طور مداوم، می تواند موجب هموار شدن مسیر افزایش احساس خجالت زیاد در او شود. زمانی که والدین مدام فرزند خود را بنا بر احساس خجالتش سرزنش می کنند، اعتماد به نفس او به طور باور نکردی کاهش می یابد. در چنین مواقعی احساس خجالت کودک چندین برابر زیاد می شود. به بیانی دیگر، تنها راه از بین بردن خجالت در کودکان سرزنش نیست؛ شما می توانید با شرکت در جلسات آموزشی مشاوره کودک خجالتی نکاتی در زمینه رفتار صحیح با فرزند را بیاموزید و با به کار گیری آن ها، احساس کم رویی فرزند خود را کاهش دهید.
برخورد صحیح با کودک خجالتی در جمع
کودکان در مهمانی ها نسبت به خانه خود احساس خجالت بیشتری دارند؛ در چنین شرایطی باید والدین برخورد و رفتار صحیحی از خود نشان بدهند تا کودک احساس شخصیت بالا کند و بتواند با تمامی افراد حاضر در جمع ارتباط برقرار نماید. این امر موجب می شود تا احساس خجالت فرزند دلبند شما به طور باورنکردنی کاهش یابد. برای فراگیری برخورد صحیح با کودک کم رو در جمع به شیوه ای اصولی، می توانید در جلسات آموزشی مشاوره کودک خجالتی در مشهد شرکت کنید.
آماده سازی کودک برای تجربه های جدید
اکتفا کردن به تجربیات قدیمی و ترس از فراگیری تجربیات جدید، موجب مسدود شدن مسیر موفقیت هر فرد می گردد. به همین دلیل وظیفه هر پدر و مادری، آماده سازی کودک برای تجربه های جدید است. هر چقدر که کودک شما برای تجربیات جدید آماده تر باشد، احساس خجالت او کمتر می شود. طبق نظر متخصصان و کارشناسان مراکز مشاوره کودک خجالتی، هر چقدر که فرزند تجربیات بیشتری از دنیای پیرامون خود داشته باشد، احساس خجالت کمتر و اعتماد به نفس بالاتری پیدا می کند.
برای درمان کودک خجالتی چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
یکی از سوالات متعددی که برای بسیاری از افراد به وجود می آید، این است که برای درمان کودک خجالتی چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟ اگر می خواهید از همین الان احساس کم رویی فرزند خود را کاهش دهید و مسیر موفقیت او را هموار سازید، می بایست در جلسات مشاوره کودک خجالتی در مشهد شرکت نمایید. ناگفته نماند که اگر احساس خجالت به طور کامل در کودک شما از بین برود، ممکن است او نتواند به خوبی فرق بین خوب و بد را تشخیص دهد. به همین دلیل، پیشنهاد می شود در فر آیند از بین بردن احساس خجالت کودک از متخصصان و روانشناسان کمک بگیرید.
آیا خجالت زیاد و گوشه گیری برای کودکان مضر است؟
خجالت زیاد و گوشه گیری، می تواند موجب کاهش سرعت پیشرفت هر کودک شود؛ زمانی که کودک بیش از حد کم رو و گوشه گیر باشد، نمی تواند در جمع ها شرکت کند و نکات مهم را به خوبی فرا بگیرد. علاوه بر آن، کودک خجالتی در جمع های دوستانه همچون مهد کودک و مدرسه از قدرت یادگیری بالایی برخوردار نیست. به همین دلیل، پیشنهاد می شود که اگر فرزند دلبند شما کم رو و گوشه گیر است، سریعا برای درمان او به مراکز مشاوره کودک خجالتی در اسرع وقت مراجعه نمایید.
چگونه می توان با آموزش، مشکلات کودک خجالتی را از بین برد؟
همانطور که در قسمت های قبل ذکر شد، هر چقدر که سطح علم و تجربه فرزند شما بالاتر باشد، احساس خجالت در او کاهش می یابد. به همین دلیل برای آن که بتوانید احساس گوشه گیری و کم رویی فرزند خود را کاهش دهید، می بایست با استفاده از آموزشات مفید، احساس خجالت را در او از بین ببرید. برای از بین بردن احساس گوشه گیری و کم رویی فرزند خود، می توانید به مراکز مشاوره کودک خجالتی در مشهد مراجعه کنید تا متخصصان و کارشناسان با استفاده از ترفند های مخصوص آموزشی، به کاهش احساس خجالت کودک شما کمک کنند.
اگر کودک شما کم رو و گوشه گیر است و در جمع و مهمانی ها نمی تواند حضور پر رنگی داشته باشد، می بایست فرصت را غنیمت شمارید و مشکل خجالت او را در سنین پایین برطرف سازید. برای برطرف سازی مشکل گوشه گیری و کم رویی فرزند دلبند خود، کافی است به مراکز مشاوره کودک خجالتی مراجعه کنید. لازم به ذکر است که برای از بین بردن احساس خجالت در کودک خود، می بایست حداقل ده جلسه در کلاس های مشاوره شرکت کنید. برای یافتن بهترین مراکز مشاوره کودک خجالتی می توانید از وبسایت زندگی سبز نیز کمک بگیرید.بعد از چند وقت تصمیم گرفتیم که به خانه عمویم برویم، در راه منزل عمو با خودم نقشه می کشیدم که چه بازی هایی با پسرعمویم که 5 سال داشت انجام دهم؛ هنگام رسیدن به خانه ایشان و احوال پرسی پسر عمویم مدام پشت سر پدرش پنهان می شد و پاسخی به احوال پرسی های من نسبت به خودش نمی داد، آن شب برخلاف تصورم از اول تا آخر میهمانی من بخاطر اینکه پسر عمویم از کنار پدر یا مادرش تکان نمی خورد و با ما ارتباط برقرار نمی کرد، نشسته بودم و درآخر به خانه برگشتیم …
الان چند روز است که از شب میهمانی خانه عمویم می گذرد، من در مقالات مختلف مشاوره کودک خجالتی علت این خجالت و نحوه صحیح برخورد با کودکان خجالتی و… را مطالعه کردم که در نهایت به پاسخ سوالات ام در این زمینه دست یافتم با سایت مشاوره آنلاین زندگی سبز همراه شوید:
مشاوره کودک خجالتی چیست؟
مشاوره کودک خجالتی به والدین کمک می کند که علل خجالتی بودن کودک شان را پیدا کنند و در پی رفع آن برآیند.بهتر است ابتدا به معنای خجالت بپردازیم؛ خجالت یکی از ویژگی های شخصیتی کودکان است که در رفتارهای کودک اغلب در ارتباط با دیگران تاثیر می گذارد. اما اگر شما کودکی خجالتی دارید، نگران روابط اجتماعی ضعیف او نباشید، زیرا خجالتی بودن راهکار های فراوانی دارد که میزان موفق بودن در این مسیر به تلاش و دقت شما در برخورد با کودک تان، بستگی دارد.
مشاوره کودک چیست؟ یک مشاوره اصولی چه ویژگی هایی دارد؟
نشانه های کودک خجالتی
مشاوره کودک خجالتی برخی از علل خجالتی بودن کودک را از ویژگی های شخصیتی او و برخی از علل خجالتی درکودک را از عوامل محیطی و روانی که تاثیر بدی در او گذاشته اند، معرفی می کند.
- از عوامل شخصیتی که از دوران نوزادی فرزند شما محسوب می شود؛ تحریک پذیری، بی تابی، جیغ زدن و گریه کردن وی است که بخاطر وجود ترس و خجالت در این کودکان، تاثیر نامطلوبی در روابط اجتماعی آنها در آینده خواهند داشت.
- سرزنش کردن کودک توسط والدین بخاطر خجالتی بودن وی
- تنبیه های آسیب زننده به جسم و روان کودک توسط والدین؛ مشاوره کودک خجالتی تمام این نوع تنبیهات را رد می کندو پیشنهاد می دهد که از روش های محروم کردن، بی اعتنایی، تشویق وپاداش و از اینگونه موارد استفاده کنید تا علاوه بر تاثیر مثبت برکودک برای انجام درست کارهایش، تاثیر نامطلوبی بر جسم و روان وی نگذارد.
- خجالتی بودن گاهی از والدین یا اقوام به کودکان به ارث می رسد و تاثیرات محیطی در آن نقشی ندارند.
- گاهی این ویژگی در کوکان بخاطر تقلید است وآنها این ویژگی را از فرد خجالتی تقلید می کنند.
- انتظار فراتر از حد توانایی کودک وترس از شکست در کودک:
زمانی که در موقعیت های مختلف ( مشاوره والدین در مشهد ) والدین از کودک شان انتظار رفتار کاملا درست وغیر قابل شکست دارند؛ زمانی که کودک در کاری شکست بخورد و بجای همدردی والدین، سرزنش آنها را دریافت کند، ترس از شکست در وی شکل می گیرد و کم کم برای اقدام به هر کاری خجالت می کشد و از انجام آن خودداری می کند.
- سرکوب کودک توسط والدین:
همانطور که قبل تر در مشاوره کودک خجالتی وعلت های آن گفته شد؛ خجالتی بودن کودکان همیشه از ژنتیک نشات نمی گیرد بلکه در مواقع دیگر رفتارهای نادرست والدین، عوامل محیطی و تنش های روانی از علت های خجالتی بودن کودک محسوب می شوند؛ مانند: سرکوب اعتماد به نفس کودک در محیط هایی که می خواهد اظهار نظر کند، سرزنش وی و دیگر رفتارهای نادرست در برخورد با کودک…
- کودکان طرد شده : یکی دیگر از عوامل خجالتی شدن کودک، طرد شدن کودکان به علت های مختلف است؛ از جمله: عدم رعایت بهداشت شخصی، ویژگی های جسمی مانند چاقی، نوع پوشاک و…
- همچنین بعضی رفتارها در برخورد کودکان دیگر مانند رفتار های تهاجمی، انزواجویانه، زورگویانه و عدم پیروی از قانون و… که همه ی این رفتار ها باعث طرد شدن این نوع کودکان ازسمت دیگران می شود و در نهایت موجب خجالتی شدن آنها می شود، که باید در مراحل اولیه، مشکل این کودکان شناسایی شود و با کمک مشاور رفع شود وگرنه درصورت حل نشدن، مشکلی بر مشکلات اضافه می کند.
چه زمان خجالتی بودن کودک خطر ساز است؟
در مشاوره کودک خجالتی گفته می شود: زمانی که خجالتی بودن کودک شما در زندگی روزمره وی مشکل آفرین شد و کودک بخاطر خجالتی بودن در روابط اجتماعی اش مانند: روابط دوستانه، فامیلی، مدرسه و تحصیل نتوانست به خوبی و به اندازه تلاش اش نتیجه مطلوب بگیرد و در واقع حق اش ضایع شد، این ویژگی در کودک به یک نوع اختلال تبدیل شده است که البته نباید نگران شد؛ زیرا تا زمانی که شما به کودک فشار وارد کنید که این ویژگی را بدون اینکه به او کمک کنید، ترک کند؛ نه تنها این مشکل حل نمی شود بلکه بر استرس کودک افزوده می شود. پس باید شما به عنوان والدین یا مربی کودک آرامش خود را حفظ کنید و این اختلال را در وی حل شدنی بدانید تا بتوانید با راهکارهای صحیح به او در این مسیر یاری رسانید.
با بچه های خجالتی چگونه رفتار کنیم؟
- فرصت اظهار نظر به کودکان خجالتی بدهید:
یکی از مهم ترین فرصت هایی است که به علت های مختلف در نظر خودمان همچون: نظرهای بی اساس و منطق درست، نظرهای خنده دار یا مسخره که باعث شرمندگی ما جلوی فامیل می شود و امثال این افکار غلط در رابطه با اظهار نظرهای کودک تان باعث ازبین رفتن اعتماد به نفس او و جدی تر شدن خجالتی بودن کودک تان می شود. طبق مشاوره کودک خجالتی در مشهد ، باید به این نکته توجه کنید که اظهار نظر های کودک در جمع حتی اگر نظر های خوبی نباشند، متناسب با افکار و میزان درک آنها از موضوع است و می تواند در دراز مدت براعتماد به نفس کودک شما بیفزاید و خجالتی بودن وی را از بین ببرد. نکته دیگر اینکه شما نباید نظرات آنها را با اظهار نظر های یک فرد بزرگسال مقایسه کنید.
- علت یابی بهانه گیری های کودک برای حضور در محیط های شلوغ یا مدرسه:
مشاوره کودک خجالتی به این نکته توجه می کند که این بهانه گیری ها ازز محیط خانواده کودک نشات می گیرد در نتیجه باید در خانه و خانواده او حل شود تا مشکلی برای حضور وی در اجتماعات پیش نیاید. خانواده درمانی در مشهد
- عدم سرزنش کودک و همدردی با وی:
کودکان خجالتی برای حضور در جمع استرس بالایی دارند و به همین خاطر در مشاوره کودک خجالتی به والدین توصیه می شود که با سرزنش کودک شان استرس او را افزایش ندهند؛ بلکه از کلمات و بیانی استفاده شود که او را برای حضور جمع آماده می کند، به او انگیزه می دهد که تنها نیست و همیشه کسی هست که او را برای ویژگی خجالتی بودنش درک کند؛ مانند:«می دانم که حضور در این مهمانی برایت سخت است»، «من بهت کمک می کنم و حواسم بهت هست»، « می دانم که تو از پسش برمی آیی» و…
مشاوره کودک تلفنی = راهکار سریع و 24 ساعته برای کودکانتان
راهکار های درست در برخورد با کودک خجالتی در مشهد
- عدم سرزنش و برچسب زدن خجالتی به کودک: در مشاوره کودک خجالتی توصیه می شود که هیچ گاه در حضور فرزند تان به دیگران نگویید که من فرزند خجالتی دارم و از این بابت احساس شرمندگی می کنم و امثال این صحبت ها… زیرا این رفتار شما به کودک شما پیام وجود یک ویژگی حل ناشدنی و غیرعادی را می دهد که فکر می کند فقط اوست که این ویژگی را داراست و این مشکل برای او تا همیشه ماندگار است.
- مسئولیت بعضی کارها را به کودک محول کنید: در مشاوره کودک خجالتی از دیگر راه های کاهش خجالتی بودن کودک، دادن مسئولیت به وی می داند؛ در این خصوص شما باید مسئولیت هایی را بر عهده او بگذارید که توانایی انجام آنها را داشته باشد و توجه داشته باشید که توانایی های کودکان با یکدیگر متفاوت است و هر کدام توانایی هایی دارند که شاید دیگری آنها را نداشته باشد یا در آنها ضعیف عمل کند، پس شما نباید کودک تان را با دیگر کودکان مقایسه کنید و در صورت شکست در مسئولیت محول شده او را نه با موفقیت کودکان دیگر بلکه با موفقیت های خودش در کارهایی که قبلا انجام داده است، مقایسه کنید.
- از خجالتی بودن کودک حمایت نکنید:
کودک خجالتی برای حضور در محیط های شلوغ خودداری می کند، طبق مشاوره کودک خجالتی در مشهد، رفتار صحیح شما در این موقعیت این است که او را تشویق به اظهار نظر یا نشان دادن خود از راه های مختلف کنید؛ نه اینکه برای ناراحت نشدن او بخاطر حضور در جمع، او را از آن محیط خارج کنید!!! زیرا با این کار شما در واقع دوستی خاله خرسه را در حق کودک تان انجام داده اید!
- رفتار های درست اجتماعی را به کودک آموزش دهید:
شما نباید برای رفع خجالتی بودن کودک تان در جمع از هر راهی استفاده کنید زیرا با این کار شما نه تنها خجالت کشیدن کودک را رفع نکرده اید بلکه بی ادبی و عدم رعایت احترام به بزرگترها را به او آموزش داده اید؛ مشاوره کودک خجالتی به شما اصول برقراری صحیح رابطه اجتماعی را آموزش می دهد که در نتیجه برقراری این رابطه صحیح علاوه بر از بین رفتن خجالت کودک، اعتماد به نفس و ادب او برای برقراری رابطه اجتماعی افزایش می یابد؛ مثلا: هنگام روبررو شدن با دیگران از او بخواهید که سلام کند، برای هدیه ای که از دیگران دریافت کرده است تشکر کند نه اینکه هیچ حرفی نزند یا بعدا غر بزند که من این هدیه را دوست ندارم و…
آموزش این اصول در مشاوره کودک خجالتی جای می گیرد که دقت، حوصله و تلاش والدین را در خصوص آموزش آنها به کودک می طلبد.
- آیا خجالتی بودن کودک تماما ویژگی منفی است؟
در مشاوره کودک خجالتی در مشهد به ویژگی های دیگری که به دنبال خجالتی بودن کودک می آید، اشاره می شود و این ویژگی را کاملا منفی معرفی نمی کند. اگر دقت کنید کودکان خجالتی در برخورد با مسائل مختلف جانب احتیاط را بیشتر رعایت می کنند، به شواهد یا مسائل مختلف نگاه دقیق تری دارند و بهتر و بیشتر از دیگر کودکان به صحبت های دیگران گوش می دهند.
در مشاوره کودک خجالتی به والدین توصیه می شود که بجای برچسب زدن خجالتی به کودک و سرزنش کردن وی به جنبه های مثبت این ویژگی توجه کنند و نگذارند که این ویژگی در کودک شان از حد تعادل خارج شود.
- بازی های نقش آفرینی برای کودک خجالتی:
در موقعیت هایی که کودکان خجالت می کشد با آن روبرو شود مثلا صحبت کردن با دوستانشان یا … مشاوره کودک خجالتی به شما می گوید که نقش یکی از دوستانش را بازی کنید ( بازی درمانی در مشهد ) و با کودک تان در این زمینه وارد بحث شوید. با این راهکار شما بدون اینکه به صورت مستقیم به کودک تان دستورالعمل هایی بدهید او را وارد یک رابطه اجتماعی کرده اید که می تواند از خجالت او کاسته شود و به طور صحیح رابطه اجتماعی برقرار کند.
کودک خجالتی در مدرسه
بحث دیگر در مشاوره کودک خجالتی به کودک خجالتی در مشهد در مدرسه ونحوه برخورد صحیح معلم در مدرسه یا مربی در مهد کودک با کودک خجالتی، می پردازد.
همانطور که بسیاری از معلمان به این موضوع واقف اند که هر یک از بچه ها در مدرسه از تنوع سلایق، علایق و ویژگی های مختلف در زمینه گوناگون فردی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، دینی و… برخوردارند که روند آموزش را سخت می کند اما این سختی شیرینی خاص خود را برای معلم و حتی دیگر دانش آموزان دارد زیرا با نحوه رفتار و روش های متنوع و مناسب آشنا می شوند که باعث رخوت و خستگی آنها از کلاس درس نمی شود و علاوه بر این معلم یا مربی تجارب زیادی را کسب می کند که روز به روز به رشد و پیشرفت اش در شغلی که دارد، کمک می کند.
- حال مشاوره کودک خجالتی در اینجا به معل نیز راهکار هایی را ارائه می دهد که به کودک خجالتی کلاس درس اش کمک کند تا به طور صحیح با دیگران ارتباط اجتماعی برقرار کند و اعتماد به نفس اش را پرورش بدهد.
- علت عمده ای که بسیار از کودکان در کلاس درس خجالتی هستند این است که نمی تواند بهطور صحیح چیزی را به آن علاقمند هستند را بیان کنند چه به معلم وچه به دوستانشان؛ راهکار صحیح در این رابطه برای معلم این است که علایق این گونه کودکان را که اغلب بدون چون و چرا دستورها را پیروی می کنند، پیدا کند. تحقق این راهکار از راه های مختلفی امکان پذیر است:
- یک پرسشنامه رغبت سنج در زمینه های مختلف مانند: رنگ مورد علاقه، غذا، رشته ورزشی ( روانشناسی ورزشی در مشهد )، فرد مورد علاقه که دوست دارد در آینده شبیه او شود، نحوه لباس پوشیدن و… برای دانش آموزان تان تهیه کنید واز آنها بخواهید با دقت زیاد به آنها پاسخ بدهند. در نهایت با اطلاعاتی که در این زمینه کسب کردید برای شروع صحبت یا آموزش ها به او استفاده کنید.
- در مشاوره کودک خجالتی در مشهد به معلمان توصیه می شود که کودکان خجالتی را با تعامل با کودکانی که برون گرا هستند و رابطه اجتماعی بالایی دارند، تشویق کنند و مثلا در گروه بندی کودکان برای پاسخ به سوالات معلم یا امثال آن کودکان خجالتی را با کودکان برون گرا هم گروه کنند.
- همانطور که قبل تر بیان شد کودکان استعداد ها و ویژگی های متفاوتی برخورد هستند؛ مثلا ممکن است کودکی در درس ادبیات قوی تر باشد نسبت به کودک دیگری که در درس ریاضی قوی است و ممکن استکه علت خجالت کودک در این باشد که در درس ریاضی ضعیف عمل کرده است؛ در اینجا معلم باید از کودکی که در درس ریاضی قوی تر است بخواهد تا به وی کمک کند. این مثال می تواند برعکس هم امکان پذیر و ممکن است کودکی که در ریاضی قوی است، خجالتی باشد که شما با درخواست کمک از او برای یاد دادن ریاضی به دیگر کودکان هم مسئله آنها را حل خواهید کرد وهم اینکه به کودک خجالتی فرصت بروز استعداد و افزایش اعتماد به نفس اش را داده اید.
- مشاوره کودک خجالتی، کارهایی را در کلاس درس پیشنهاد می دهد که باید بر عهده کودکان خجالتی گذاشته شود تا احساس مهم بودن در آنها شکل بگیرد؛ مانند: پاک کردن تخته و همچنین معلم می تواند کارهایی را که کودک خجالتی در مشهد انجام داده است را به تابلو اعلانات بزند تا دیگران هم کم کم با توانایی های او آشنا شوند و او را به جمع دوستانه شان دعوت کنند.
- یکی از کارهایی که در مشاوره کودک خجالتی به معلم توصیه نمی شود این است: تا زمانی که کودک آمادگی رویارویی با موقعیت هایی را ندارد که پر استرس هستند، از قرار دادن آنها در این موقعیت ها جدا بپرهیزد؛ زیرا کودک احساس امنیتی که از قبل در کلاس پیدا کرده بود ار از دست می دهد و از اینکه دوباره بخواهد به فکر ترمیم روابط اجتماعی اش باشد منصرف می شود.
- با کمک از راهکار های مشاوره کودک خجالتی به کودک بیاموزید که برابر تمسخرهایی که از طرف دیگران می شود، مقابله کند؛ مانند: از اینکه مرا مسخره کنی ناراحت می شوم، مسخره کردن کار خوبی نیست و…
نتیجه گیری
مشاوره کودک خجالتی به جنبه های مختلف مشکلات این کودکان و نحوه رفتار صحیح در برخورد با آنها در محیط های مختلف برای افراد پرداخته است. عمل به دستور العمل های آن برعهده والدین، معلمان، اطرافیان و دوستان کودکان خجالتی است که باید سعی کنند به رفتار های غلط شان نسبت به این کودکان پایان بدهند و رفتار های صحیح برخورد با آنها را بیاموزند وعمل کنند.