روانشناسی کودک جویدن ناخن، به کمک کودکانی می آید که به دلیل متفاوتی، مثل؛ تنش های عصبی، استری، هیجانات، عادات و… تیک های عصبی متفاوتی دارند که یکی از رایج ترین آنها، ناخن کندن کودک و یا جویدن آن است که همچنین، ناخن جویدن کودکان 3 ساله، نیز، نسبت به سایر سنین، رایج تر می باشد. با توجه به نگرانی و ناراحتی والدین نسبت به ناخن جویدن کودکان، اغلب والدین به دنبال جلوگیری از جویدن ناخن و درمان قطعی ناخن جویدن کودکان با کمک روانشناسی کودک جویدن ناخن، نیز، هستند؛ اگر شما نیز، از آن دسته والدین نگرانی هستید که کودکان دارید که عادت هایی مثل؛ ناخن جویدن را، دارند و شما احساس ناراحتی و نگرانی زیادی در این مورد را دارید؛ بهتر است بدانید که این گونه موارد، دلایل زیادی میتواند داشته باشد و شما میتوانید با کمک روانشناسی کودک جویدن ناخن، مشکل کودک خود را، برطرف سازید و حتی در رابطه با جویدن ناخن در سنین کمتر، مقاله ناخن جویدن کودک 3 ساله نی نی سایت را، دنبال کنید تا بتوانید به درمان قطعی ناخن جویدن کودکان خود، بپردازید؛ همچنین در ادامه این مطلب از سایت روانشناسی کودک زندگی سبز راه کارهای کاربردی تری را، بیان خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
علت ناخن جویدن در کودکان
بر اساس روانشناسی کودک جویدن ناخن، ناخن جویدن کودکان، زیاد نگران کننده نیست؛ چراکه؛ دلایل متفاوتی برای این کار، وجود دارد که با کمک روانشناسی کودک جویدن ناخن، میتوان آن علت ها را، ریشه یابی کرد و موانع و مشکلات ریشه ای را، رفع کرد تا ناخودآگاه، جلوگیری از جویدن ناخن، برای کودکان نیز، اتفاق بیافتد. بنابراین؛ ابتدا بهتر است که بدانیم، علت ناخن جویدن در کودکان، چه چیزهایی، میتواند باشد و چگونه باید به رفع آن، بپردازیم. در ادامه به علت ناخن جویدن کودکان میپردازیم تا کمی با آن آشنا شوید و بتوانید در رفع جویدن ناخن، به کودکان، کمک کنید.

استرس و هیجانات
بر اساس روانشناسی کودک جویدن ناخن، یکی از علت های رایج ناخن جویدن کودکان، استرس و اضطراب درونی و بیرونی آنان نیز،، میتواند باشد و هنگامی که کودک احساس استرس و و هیجان را دارد، ممکن است دچار تیک هایی، مثل؛ ناخن جویدن بشود تا به طور ناخودآگاه بر استرس خود غلبه کند؛ بنابراین؛ شما میتوانید با کاهش استرس های مختلف کودک و فراهم کردن آرامش بیشتر، در ترک این عادت، به او کمک کنید.
تیک های عصبی
برخی از محققان معتقدند که، گاهی ممکن است، به دلایل مختلفی مثل؛ اضطراب، بدرفتاری، تنش های عصبی و… کودک دچار تیک های عصبی مثل؛ دندان قروچه، کندن مو، ناخن جویدن و… بشود؛ بنابراین؛ گاهی ناخن جویدن یک تیک عصبی تلقی میشود که میتوان با کمک روانشناسی کودک جویدن ناخن، برای ناخن کندن کودک، به او کمک کرد.
تقلید
از آنجایی که کودکان در سنین 3 تا 4 سال، همواره در حال تقلید رفتار بزرگسالان می باشند؛ ممکن است هنگامی که بزرگ ترها نیز، در حال فکر هستند؛ بر حسب عادت با انگشتان خود در نزدیک دهان خود بازی کنند و یا انگشتان خود را در دهان خود، بگذارند؛ اینجاست که کودک گمان میکند که آن فرد در حال جویدن ناخن خود، می باشد و در این راستا از او تقلید می کند و عادت به کندن ناخن خود، می کند.
اختلالات روانی
بر اساس تحقیقات برخی از محققان در زمینه روانشناسی کودک جویدن ناخن، ممکن است ناخن جویدن، نشانه ای از انواع اختالات روانی کودک باشد. انواع اختلالات روحی و روانی که میتوان با کمک روانشناسی جویدن ناخن، به آن پی برد و آن را، درمان کرد.
خودزنی غیر مستقیم
گاهی ممکن است، که کودکان خشم و عصبانت ناشی از رفتار لجبازانه و لوس را، داشته باشند که در اثر تربیت غلط این رفتارها تشدید میشود و کودکان، هنگام عصبانیت و پرخاشگری، با خشم به خود آسیب میزنند؛ مثلا؛ ناخن خود را میجوند و گاهی آن را، میخورند که با رفتار درست و برخورد صحیح در مواجه با آنان، میتوان از جویدن ناخن توسط کودک جلوگیری کرد تا کودک بتواند هنگام ناراحتی، خواسته خود را، به آرامی، بیان کند.
احساسات منفی
از آنجایی که وجود احساسات منفی در زندگی افراد امری طبیعی است؛ ممکن است که برخی از افراد، به خصوص کودکان، نتوانند که در برخورد با مشکلات مختلف خود، تمام سعی و تلاش خود را، به کار بگیرند؛ در نتیجه ممکن است؛ مثلآ؛ هنگام بی حوصلگی و ناامیدی، از روی فکر و خیال و بی انگیزه گی، مشغول جویدن ناخن خود، میشوند. بنابراین؛ با کمک روانشناسی کودک جویدن ناخن، میتوان تمام این علت های را، بررسی کرد و به رفع ودرمان آن، پرداخت.
درمان قطعی با مشاوره کودک آزاری زندگی سبز

عوارض جویدن ناخن
اکنون با علت ناخن جویدن در کودکان، آشنا شدید؛ بهتر است بدانید، که ناخن کندن کودک جویدن کودک 3 ساله و یا سایر سنین در کودکی، به طور خفیف و کم، نمیتواند مشکلات حادی را، ایجاد کند و بهتر است از نگرانی خود، کاسته تا بتوانید برای رابطه ای بهتر، آرامش خود و کودک را، نیز، حفظ کنید؛ اما؛ ممکن است در مواردی که این عادت بسیار زیاد ادامه دار باشد؛ و یا همراه با جویدن ناخن، ناخن توسط کودک بلیعیده شود؛ خطرهایی وجود داشته باشد که مستلزم پیگیری و درمان کودک نیز، می باشد؛ چراکه؛ ممکن است عوارضی را، به همراه داشته باشد. مثال هایی در ادامه، ذکر میشود؛ همچنین با دنبال کردن مطالب دیگر ناخن جویدن کودک 3 ساله نی نی سایت، میتوانید اطلاعات جامع تری را، کسب کنید.
- دردها و زخم های ناشی از کندن و جویدن ناخن که به طور شدید، انجام میشود و باعث آسیب به پوست کنار ناخن میشود که ناراحتی و دردهایی را به دنبال دارد.
- بحث زیبایی در روانشناسی کودک جویدن ناخن، نیز، وجود دارد؛ چراکه؛ بر اثر کندن شدید ناخن، باعث زشت شدن ظاهر انگشتان میشود.
- از آنجایی که ممکن است؛ کودک بیش از حد ناخن خود را بجود؛ امکان جویدن ناخن ها، بصورت کثیف و آلوده وجود دارد؛ بنابراین خطر ابتلا به عفونت، باکتری و ویروس را، در بدن خود، افزایش میدهد.
- در صورت تشدید جویدن ناخن، ممکن است کودک، عادت کند که ناخن ها را کنده و ببلعد که در این صورت، خطر ابتلا به بیماری های خطرناکی، مثل؛ سرطان، زخم معده، خون ریزی معده، مشکلات گوارشی و… را، افزایش میدهد.
- با عدم درمان و عدم جلوگیری از جویدن ناخن توسط کودکان، ممکن است نتوانند این عادت ناپسند را، درک کنند؛ بنابراین؛ از طرف جامعه و افراد متفاوت، ممکن است مورد سرزنش قرار بگیرند و در نتیجه احساس سرخوردگی و کاهش اعتماد به نفس را، بوجود آورد.
- در صورت تکرار بسیار شدید جویدن و خوردن ناخن، خطر ابتلا و تشدید انواع اختلالات روحی و روانی، افزایش خواهد یافت.
- امکان ابتلا به انواع عفونت ها و بیماری های لثه و دهان و دندان بوجود خواهد آمد.
یکی از علل ناخن جویدن خجالتی بودن کودک شماست! با مشاوره کودک خجالتی به این مشکل پایان دهید!
روانشناسی کودک جویدن ناخن و درمان آن
با وجود خطرات ذکر شده حتما سوالاتی برای شما پیش می آید به عنوان مثال؛ از چه شیوه ای برای درمان قطعی ناخن جویدن کودکان استفاده کنیم؟ و یا چگونه با استفاده از روانشناسی کودک ناخن جویدن، به درمان کودکان، کمک کنیم؟ آیا ناخن جویدن کودک 3 ساله نیاز به کنترل و درمان دارد؟ با کودک ناخن خور خود چه کنم؟ ممکن است شما از آن دسته والدینی باشید که این سوالات در ذهن شما، بوجود آمده اند و به دنبال پاسخ آن هستید؛ همانطور که در رابطه با کودکان 3 ساله گفته شد در صورت انجام خفیف ای عادت مشکلی بوجود نمی آید؛ اما؛ در صورت خوردن ناخن و تشدید بسیار زیاد این عادت، میتوانید از مقاله ناخن جویدن کودک 3 ساله نی نی سایت، کمک بگیرید. اما؛ برای درمان و جلوگیری از ناخن کندن کودک و خوردن آن به طور شدید، میتوانید از روانشناسی کودک جویدن ناخن، کمک بگیرید تا مهارت های لازم، جهت برخورد با رفتار کودکان خود را، نیز، بیاموزید و بتوانید در ترک این دسته از عادات به آنان، کمک کنید. چند مورد از مهارت ها و برخورد با این نوع، کودکان را، بیا میکنیم.
پرت کردن حواس
در صورت تکرار بسیار زیاد تیک ها و عادات، میتوانید حواس کودک را پرت کنید تا به طور ناخودآگاه و غیر مستقیم، کودک دست از خوردن ناخن، بردارد تا کم کم این عادت را ترک کند؛ میتوانید با انواع ورزش ها، تفریحات و بازی ها، حواس وی را، پرت کنید تا روند کنترل در جویدن ناخن را، به تدریج در او، ایجاد کنید.
ایجاد آرامش
سعی کنید؛ هرگز به طور مستقیم و همچنین در جمع، به این موضوع اشاره نکنید و مستقیم آن را، بیان نکنید؛ چراکه؛ ممکن است؛ در ابتدا، باعث ترک موقت جویدن ناخن بشود؛ اما؛ ممکن است در دراز مدت باعث انباشته شدن استرس ها و تنش های بیشتری، بشود؛ پس سعی کنید؛ در کمال آرامش از ترفند های مناسب استفاده کنید و آرامش کودک را، با رفتارهای مناسب، افزایش دهید.
رمز گذاری
همچنین؛ میتوانید در صورت تمایل و علاقه کودک، بین خود و کودک، رمزی مانند یک جمله، عدد ویا هر چه چیز دیگری، داشته باشید تا در مواقع ضروری و تکرار و تشدید ناخن جویدن او، از آن استفاده کنید تا باعث یادآوری و ترک جویدن ناخن، توسط کودک بشود؛ اما؛ در نطر داشته باشید که بیش از حد از آن استفاده نکنید و رمز، فقط بین شما و کودک نیز، باشد.
خونسرد باشید!
بهتر است بدانید که اگر با دیدن تکرار عادت ناخن جویدن کودک خود، به شدت عصبانی میشوید و واکنش نشان میدهید؛ کار کنترل و درمان را نیز، سخت تر میکنید؛ پس در نظر داشته باشید که این امر، یک چیز عادی است و شما با حفظ آرامش و خونسردی خود، میتوانید، ترفندها را، بهتر انجام دهید و در روند کنترل و درمان جویدن ناخن، موثر باشید. پس همواره به یاد داشته باشید که این یک موقعیت گذرا، می باشد و با آرامش، میتوان آن را، کنترل کرد.
بهداشت فردی
با رعایت بهداشت فردی کودک و کوتاه کردن ناخن کودک، فرصت بلند بودن و خوردن ناخن را، از گرفته و با رعایت بهداشت فردی، کم کم، باعث میشود که خود او، از این کار فراری باشد و این عادت ناپسند، کنترل شود.

روانشناسی کودک جویدن ناخن و طب سنتی
در روانشناسی کودک جویدن دندان، از نظر طب سنتی، اشاره به یک کار غیر بهداشتی دارد که ممکن است ناشی از استرس ها، تنش ها و کمبود کلسیم نیز، باشد؛ بنابراین؛ اگر در مبحث روانشناسی کودک ناخن جویدن ناشی از اضطراب باشد؛ پیشنهاد میشود که در کنار استفاده از ترفندها و مهارت صحیح، از عرق بهار نارنج، عرق بیدمشک و گلاب برای ارامش بیشتر استفاده کنید؛ و همچنین دم کرده گل گاو زبان، میتواند مکمل خوبی، برای کاهش استرس باشد. همچنین؛ شما در کنار استفاده از روانشناسی کودک جویدن ناخن و همچنین استفاده از ترفندها و مهارت هایی که از روانشناسی کودک جویدن ناخن، نیز، فرا گرفته اید؛ میتوانید از مقالات متنوع طب سنتی در رابطه با تشخیص علل و رفع، جویدن و خوردن ناخن، استفاده کنید؛ چراکه؛ روانشناسی کودک جویدن ناخن و همچنین طب سنتی، در رابطه با این موارد، اطلاعات بسیار کامل و جامعی، را، ارائه میدهد.
درمان قطعی ناخن جویدن کودکان را با زندگی سبز، امتحان کنید!
با توجه به وجود کودکانی که تیک های عصبی ای مثل؛ جویدن و خوردن ناخن، دارند؛ ممکن است شما والدین گرامی، به فکر رفع فوری و قطعی آن باشید؛ در ابتدا باید بگویم که در موارد خفیف جای هیچ گونه نگرانی ای، وجود ندارد و شما میتوانید با استفاده از مطالب بیان شده، مهارت های لازم را، برای کمک و کنترل کودک خود، کسب کنید؛ اما؛ در موارد حاد و جدی؛ برای جلوگیری از مشکلات ناشی از ناخن جویدن کودک، میتوانید از روانشناسی کودک جویدن ناخن، استفاده کنید تا بتوانید با استفاده از روش های اصولی، به کودک خود در کنترل این گونه عادات کمک کنید و همچنین؛ اگر در رابطه با اطلاعات اولیه و نحوه برخورد با کودکان، مهارت کافی را، ندارید، میتوانید از مشاوره آنلاین و تلفنی کودکان، و یا مراکز تخصصی مشاوره کودک، استفاده کنید؛ تا بتوانید راهنمایی لازم را، با کمک افراد متخصص، برای دلبندان خود، را، کسب کنید تا با استفاده از رفتار و برخورد درست، آینده ای درخشان را، برای آنان، رقم بزنید و نسلی توانمند را، پرورش دهید. همچنین؛ از سایر مطالب موجود در سایت، نیز، میتوانید استفاده کنید.
سوالات متداول
1) علل جویدن ناخن در کودکان چیست؟
دلایل متفاوتی، مثل؛ تنش های عصبی، استرس، هیجانات، عادات و… تیک های عصبی.
2) آیا جویدن ناخن در کودکان نوعی خود رنی محسوب میشود؟
گاهی ممکن است، که کودکان خشم و عصبانت ناشی از رفتار لجبازانه و لوس را، داشته باشند که در اثر تربیت غلط این رفتارها تشدید میشود و کودکان، هنگام عصبانیت و پرخاشگری، با خشم به خود آسیب میزنند؛ مثلا؛ ناخن خود را میجوند و گاهی آن را، میخورند.
3) عوارض جویدن ناخن در کودکان چست؟
ممکن است در مواردی که این عادت بسیار زیاد ادامه دار باشد خطرهایی وجود داشته باشد که مستلزم پیگیری و درمان کودک نیز، می باشد، عوارضی همچون درد و زخم های مختلف، خطر ابتلا به عفونت، باکتری و ویروس، ابتلا به بیماری های خطرناکی، مثل؛ سرطان، زخم معده، خون ریزی معده، مشکلات گوارشی و…