روانشناسی کودکان حسود، به والدینی که دارای کودکان حسود و لجباز هستند؛ کمک میکند؛ چراکه؛ والدینی وجود دارند که با تربیت غلط و افراط یا تفریط در تربیت کودکان خود، باعث میشنود که کودکان حسود، خود خواه و لجبازی را، تربیت کنند و حس حسادت در کودک را، نسبت به دوست، همکلاسی، فامیل و خانواده خود نیز، ایجاد کنند که در نتیجه علاوه بر اینکه، والدین از رفتار ناشی از حسادت کودکان رنج خواهند برد؛ بلکه، خود کودکان نیز، آرامش روحی نخواهند داشت و به نحوی آرام و قرار از آنان گرفته خواهد شد؛ همچنین دلایل دیگری در رابطه با ایجاد حس حسادت در کودکان، وجود دارد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت. شاید شما هم دارای کودکان حسودی باشید؛ اما؛ نتوانید که رفتار آن ها را، کنترل کنید و با عصبانیت و خشم، بخواهید که آنان را کنترل کنید؛ که به تبع، عوارض بدتری، به دنبال خواهد داشت؛ پس اگر برای برخورد با مشکل حسادت و لجبازی کودکان خود، به مهارت و اطلاعات جامع تری، نیازمند هستید؛ مقاله روانشناسی کودکان حسود سایت روانشناسی و مشاوره کودک زندگی سبز را، دنبال کنید تا اطلاعات و خدمات جامع تری، برای کنترل این مشکل، به شما ارائه داده شود.
کودکان حسود در جامعه
همواره، در جامعه، کودکانی وجود دارند که به دلایل مختلفی، مثل، توجه بیش از حد و یا عدم توجه به آنان و مشکلات ناردست نحوه رفتار با آنان، دچار حسودی و لجبازی، نسبت به اطرافیان خود، شده اند که اگر این روند کنترل و درمان نشود؛ علاوه بر اینکه باعث آزار واذیت خود و دیگران میشود؛ ممکن است در آینده، نیز، آثار سوء و بدی را، به همراه داشته باشد؛ درحقیقت، از لحاظ روانشناسی کودکان حسود با ایجاد حس حسادت در کودکان، باعث میشود که به خود اعتماد کافی، نداشته باشند یا در کارهای مختلف، دچار رقابت های ناسالم و نادرست بشوند؛ در کودکان حسود نمیتوانند در جامعه از روابط اجتماعی نسبتا سالمی برخوردار باشند و حتی ممکن است؛ موجب آزار دیگران نیز، بشوند؛ چراکه؛ کودکان حسود، مادام در حال حسادت به کوچکترین چیز، در مورد دیگران نیز، هستند و در حال نقشه کشی و درگیری های ذهنی، نیز، میباشند؛ پس اگر میخواهید که از کودکی به تربیت درست فرزندان خود بپردازید و یا کودکان حسود خود را، کنترل و درمان کنید؛ تا انتهای مقاله با ما، همراه باشید تا همه چیز درباره روانشناسی کودکان حسود را، بیاموزید تا بتوانید به آنان، کمک کنید.

دلایل حسادت در کودکان
از آنجایی که حسادت کودکان، یک رفتار هیجانی ناشی از تربیت غلط، میباشد؛ میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از لحاظ روانشناسی کودکان حسود، گاهی کودکان، با یک اتفاق جدید و یا موقعیت های جدید مواجه میشوند و شروع به حسادت میکنند؛ این دلایل ممکن است ناشی از، توجه زیاد و لوس کردن کودک باشد و یا از بی توجهی زیاد نسبت به خواسته ها و احساسات کودک باشد که نتیجه به عقده ای و حسود شدن کودک، منجر میشود و همچنین، هنگامی که با فراهم کردن همه نیازمندی های کودک، بخواهیم آرامش را، برای او فراهم کنیم؛ درحقیقت، از لحاظ روانشناسی کودکان حسود، آسایش و راحتی را، برای او فراهم کرده ایم؛ اما؛ آرامش زندگی را، از او سلب میکنیم؛ چراکه؛ کودک طوری تربیت میشود که گمان میکند که در طول زندگی خود، باید همیشه همه چیز مهیا و آماده باشد و امکان آشنایی با فراز و نشیب های دنیا و کم و کاستی های آن، فراهم نمیشود که به نحوی حس حسادت، در موقعیت های مختلف در او، ایجاد میشود و در این صورت، هیچگاه یاد نمیگیرد که برای رسیدن به هدف های خود، حسودی نکند؛ بلکه تلاش کند. بنابراین؛ حسادت کودکان ناشی از تربیت نادرست است که میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد.
ورود فرزند جدید
معمولا، ورود فرزند دوم به خانواده ای که قبلا دارای یک فرزند بوده اند؛ میتواند حسادت فرزند اول را، برانگیزد؛ چراکه؛ ممکن است فرزندان اول، توجه زیادی را، از طرف والدین دریافت کرده باشند و با ورود فرزند جدید، احساس خطر در آنان، ایجاد شود و با توجه والدین به فرزند دیگر، احساس حسادت در فرزند اول، ایجاد شود و درنتیجه عوارضی مثل؛ لجباز شدن، نافرمان شدن و یا گوشه گیر شدن را، به همراه داشته باشد؛ بنابراین میتوانید با کمک روانشناسی کودکان حسود و خواندن مقاله ها و کتاب های مربوط به حسادت کودکان، مهارت های برخورد با کودکان را، برای جلوگیری و درمان حسادت در کودکان، فرا گرفت.
روانشناسی کودک از بدو تولد چگونه انجام میشود؟ اینجا بخوانید!
تبعیض بین فرزندان
گاهی با کارهای مختلف، والدین باعث ایجاد تبعیض بین فرزندان میشوند؛ مثلا؛ هنگامی که بیش از حد از یکی از آنان، طرفداری کنند و یا از آن ها بخواهند که ی کار شبیه به هم انجام دهند تا ببینند کدام یک بهتر انجام میدهند و فردی که بهتر کاری را، انجام میدهد را مورد تشویق بیشتر، قرار دهند و حس رقابت و حسادت را، نسبت به سایرین در کودک، ایجاد کنند. پس هرگز باعث ایجاد رقابت ناسالم، بین فرزندان خود، نشوید!
مقایسه کودک
در موضوع روانشناسی کودکان حسود، یکی از بدترین کارها که بیشترین آسیب را به کودکان، خواهد زد؛ مقایسه آنان با دیگران، میباشد؛ هنگامی که به طور پیوسته، کودک خود را، با دیگران مقایسه میکنید؛ باعث دلزدگی، حسادت، از بین رفتن اعتماد به نفس و رقابت یا افسردگی، در او میشوید و کودک ممکن است که دچار نابودی اعتماد به نفس بشود و یا رقابت ناسالمی را، در زندگی خود انجام دهد و همجنین حس تنفر نسبت به سایرین، در او ایجاد شود.
توجه بیش از حد
گاهی توجه بیش از حد والدین به کودک خود، مخصوصا فرزند اول، باعث میشود که کودک، تحمل دیدن محبت و توجه والدین خود، نسبت به کودکی دیگر و یا فرزندان دیگر را، نداشته باشد و تمام توجه والدین را، برای خود، خواسته باشند؛ درحقیقت، نوعی وابستگی شدیدی، به والدین خود را، داشته باشند که باعث، ایجاد حسادت در آنان شود. پستا دیر نشده افراط و تفریط در توجه را، کنار بگذارید.
بی توجهی زیاد
از لحاظ روانشناسی کودکان حسود، ممکن است؛ کودکانی وجود داشته باشند که مشکلات واحساسات پنهان زیادی را، داشته باشند و موقعیت بیان آن را، پیدا نکرده باشند؛ درحقیقت، توجه کافی به آنان و احساسات آنان نیز، نشده باشد و به دلایل مختلفی، مورد بی توجهی زیاد، قرار گرفته باشند؛ بنابراین؛ هر کدام از آنان، میتوانند واکنش های مختلفی داشته باشند؛ ممکن است برخی از آنان، دچار دل مردگی، گوشه گیری و افسردگی، شوند و یا دچار پرخاشگری، نافرمانی و حسادت نسبت به اطرافیان، شوند که عوارض شخصیتی، منفی و مضری را، ایجاد خواهد کرد.
علائم کودکان حسود چیست؟
با وجود دلایل مختلفی، برای ایجاد حسادت در کودکان، شاید فکر میکنید که برخی از علائم گفته شده، در کودک شما، وجود دارد؛ اما؛ نمیدانید که آیا این علائم، نشانه حسادت در آنان است یا خیر. بنابراین دانستن علائم حسادت کودکان، در جلوگیری و یا درمان و رفع حسادت کودکان، به شما کمک میکند که بتوانید بصورت آسان و اصولی و با کمک روانشناسی کودکان حسود، احساسات منفی کودک خود را، از بین برده و حسادت او را برطرف کنید تا او را از باتلاق حسادت نجات داده و بتوانید شخصیتی قوی برایی او، شکل دهید تا کودک در آینده خود نیز، موفق شود و بتواند به جای حسودی، با تلاش سالم، به هدف های خود، دست یابد. بنابراین؛ در مبحث روانشناسی کودکان حسود، چند مورد از علائم کودکان حسود را، بیان میکنیم تا با آنها آشنا شوید و در کنترل حسادت کودکان، موثر بوده باشید.
روانشناسی کودکان حسود چگونخ انجام یشود
لجبازی و گریه
از لحاظ روانشناسی کودکان حسود وجود حس حسادت در کودکان، باعث آشفتگی ذهنی و روانی میشود و درحقیقت، خود کودک گاهی، نمیداند که چه چیزی میخواهد؛ اما؛ در اثر وجود حس حسادت در آنان، باعث لجبازی بیش از حد و یا گریه ها و بهانه های مداوم میشود.
سرکش شدن
هنگامی ک کودکی احساس میکند ه کمبود محبت و توجه دارد؛ ممکن است؛ با نافرمانی و گوش نکردن تلاش کند که توجه شما را، جلب کند؛ چراکه؛ کودک احساس کمبود توجه را، میکند و ترس از دست دادن چیزی و یا توجه فردی را، دارد و میخواهد توسط نافرمانی جلب توجه کند.
پرخاشگری
هنگامی که حس حسادت ناشی از کم توجهی والدین، در کودکان پدید می آید؛ ممکن است که کودکان، این حس را، بصورت خشم و عصبانیت، نشان دهند و بخواهند که با پرخاشگری، حس کمبود خود را، بیان کند. پس به جای برخورد نادرست با آنان، مهربانی به موقع برای آنان نیز، داشته باشید تا آرامش بیشتری را، برای آنان ایچاد کنید. (روانشناسی کودک پرخاشگر به صورت اصولی)
دعوا و کتک کاری
از لحاظ روانشناسی کودکان حسود، ممکن است کودکی که نسبت به خواهر و برادر خود حسود است را در حال دعوا و یا کتک زدن کودکان دیگر ببینید که این رفتار ناشی از توجه زیاد تر شما، به فرزندان کوچک تر، میتواند باشد.
حیله گری
ممکن است کودک حسود، در زمینه های مختلف، مثل بازی با خواهر و یا برادر خود، برای برنده شدن، آنان را فریب دهد تا خودش موفق شود و توجه همه به او جلب شود.
چاپلوسی
اگر شما والدین کمال گرا و سخت گیری باشید؛ ممکن است که کودک حسود شما، چاپلوسی سایر کودک را، برای آفرین گرفتن از شما بکند. بنابراین؛ در بحث روانشناسی کودکان حسود، غیبت و چاپلوسی، میتواند ریشه در، حسادت و کمبود اعتماد به نفس، داشته باشد.
احساس مالکیت
در روانشناسی کودکان حسود، احساس مالکیت، یکی از نشانه های حسادت کودکان است؛ چراکه؛ آنان نسبت به فردی که برای آنان عزیز است؛ مثل پدر و یا مادر، احساس مالکیت میکنند؛ به این معنی که آنان، آن فرد را، فقط برای خود میخواهند و حاضر نیستند که توجه و محبت آنان، شامل فردی دیگر شود.
راه های درمان حسادت کودکان
به دلیل اینکه حسادت در بچه ها، یکی از منفورترین حس ها، میباشد که میتواند باعث عذاب روحی او و مورد آزار قرار گرفتن اطرافیان بشود و از طرفی عدم درمان حسادت در آنان، باعث ایجاد عوارض ناخوشایندی مثل؛ افسردگی، اختلالات گوناگون و خشم، بشود، باید به مسئله درمان حسادت ، بیشتر توجه کرد؛ تا با کمک روانشاسی کودکان حسود و انجام مهارت های لازم، به درمان کردن حسادت و کنترل آن در کودکان؛ بپردازیم. در ادامه نکات کاربردی را، در این راستا، بیان خواهیم کرد.
- گوش دادن به احساسات کودک و اطمینان دادن به او در زمینه توانایی های کودک جهت افزایش اعتماد به نفس
- ذکر داستان هایی آموزنده در رابطه با حسادت و درمان آن، میتواند موثر باشد و کودک را، به فکر فرو برد.
- تعریف از صفات نیکو و کارهای خوب کودک و تشویق او، موجب کاهش حس حسادت نسبت به اطرافیان میشود.
- ایجاد حس عشق و علاقه در او، با محبت کردن به او، باعث تقلید کودک، به صورت ناخود آگاه از شما، میشود.
- هرگز او را، با کسی مقایسه نکنید! تا آتش حسادت را، در او شعله ور نکنید.
- یادآوری کارهای مثبت و موفقیت های گذشته کودک، اعتماد به نفس در او زنده میکند و حسادت را، در کم میکند.
- تشویق به بخشیدن و دوری از کینه های بین دوستان و اطرافیان.
- وقت گذرانی به موقع با او و مهم جلوه دادن کودک، باعث میشود که دیگر، حس حسادت بی مورد را، نسبت به اطرافیان خود، نداشته باشد.
- توجه به نظرات او در زمینه هایی که مربوط به کودک میشود.
- کمک از کتاب های مربوط به کنترل حسادت و همچنین یادگیری مهارت های رفتاری لازم، از طریق روانشناسی کودکان حسود مشاوران زبده.

پایان حسادت
همانطور که با نشانه ها، عوارض حسادت در افراد و کودکان آشنا شدید و دانستید که عوارض حسادت در کودک، ممکن است؛ منجر به آینده ای نامناسب، بشود؛ شاید درصدد برطرف کردن مشکل حسادت کودکان خود باشید و از داشتن کودکی حسود، بسیار ناراحت و نگران هستید؛ اگر به دنبال راهی مناسب و تضمینی برای کمک گرفتن هستید؛ میتوانید از روانشناسی کودکان حسود در سایت زندگی سبز، در زمینه برطرف کرد احساسات منفی، کنترل حسادت و کینه در کودکان و ایجاد حس مهربانی و محبت در آنان، کمک بگیرید؛ چراکه؛ آرامش و ایجاد احساسات خوب در کودکان، در گرو برخورد مناسب و رفتار صحیح با آنان، است؛ پس هنگامی شما، با استفاده از روانشناسی کودکان حسود، رفتار و تربیت صحیح را، آموزش ببینید؛ دیگر جای نگرانی ای باقی نمیماند و شما میتوانید با خیالی آسوده، به تربیت صحیح فرزند خود، بپردازید و آرامش درونی را، در او ایجاد کنید.